RON VAN NIEKERK OVER AJAX TEGEN LILE MET ZIYECH

Ajax als voorbeeld en Ziyech dan?

Nu iedereen lovend is over het spel en resultaat, plaats ik mijn aantekening. Natuurlijk gaat het bovenverwachting goed, mooie resultaten en voor mij en ieder ander voetballiefhebber. Toch zie je de wedstrijden Europees die succesvol zijn in resultaat ondanks de onevenwichtigheid van het spel. Ajax heeft genoeg aan extra bevliegingen van Ziyech, van de Beek, Onana en normaal de uiterst betrouwbare Dailey Blind. Kijke je naar het dynamische spel van de tegenstander zie je heel vaak dat wij achter ze aan moeten lopen en over het geluk hebben wij niets te klagen.

Ik zie de kritisch Ajax supporter al ontploffen! Wat is dit nou, die man heeft geen verstand van zaken. Geloof mij ik ben net zo blij met het resultaat, alleen kijk ik er iets kritischer naar omdat ik hoop juist dat in de toekomst ook verbeterd gaat worden. Wie heb je nodig als speler(s) om vroegtijdig een tactisch plan neer te zetten en te winnen. Nu is Ajax bijna onverslaanbaar door bevliegingen, maar zie ze het lieft des Ajax hele wedstrijden controleren.

Stelling: Wat vinden wij van ZIYECH?
Speler met veel mogelijkheden die iets extra’s aanvallend kan laten zien of mensen in stelling kan zetten. Is gedreven en zoekt de voetballende oplossingen.

Gaat hij de absolute top halen?

Veel mensen denken dat hij geschikt is voor het hoogste Europese niveau anderen zien zijn plafond maximaal in de subtop. Hoe komt het dat men toch twijfel heeft over zijn kwaliteiten of niet helemaal overtuigd is. Komt het door zijn hautaine houding in het veld of door het risico in zijn passing. Veel van zijn acties zijn niet goed en toch blijft hij maar zoeken naar de eindpass en een zeer positief eindoordeel.

Als je de aantal balcontacten afzet tegen balbezit of balverlies, slaat de wijzer door naar te veel balverliezen t.o.v. de balcontacten. Ondanks dit oordeel is Ziyech met zijn soms arrogante houding een echte team speler en uiterst positief ingesteld wat in het verleden nog wel een te wensen overliet. Hier is de trainer/staf en de stabiele Daley Blind een belangrijke factor. Dit zonder Tadic en van de Beek te passeren of weg te cijferen. Eindconclusie het kan zijn dat hij de top gaat halen als onderdeel van het desbetreffende team.Een jonge met mogelijkheden en een goede kop er op. Sociaal en resultaat gericht. Hoogte punt van de mens Ziyech is natuurlijk het jongetje wat in Frankrijk het veld op loopt en direct op hem afkomt. Mij mening is: wat een sympathieke en goeie kerel is die Ziyech, chapeau!!

Plaats een reactie