Normalisatie van de beroepstak voetbal?

Wat een heel vernevelende en zeer nare periode is voor de mensen en maatschappij heeft ook een keerzijde. Of het gaat om overbevolking in combinatie met milieuvervuiling of om het oneindige geld wat er in het voetbal omgaat. Het is niet meer van deze tijd dat transfers van vele tientallen miljoenen en nog meer gehanteerd kan worden. De financiële steun van sponsoren, tv gelden zijn van een dusdanig absurde hoogte dat het niet meer reëel is. Weer met twee benen op de grond is mijn conclusie. De supporter die al dan niet zijn baan nog heeft of met minder geld verder moet. Hij kan zich niet meer vinden in de voetballer of leiding waar miljoenen verdiend word, nu hij zelf misschien weer in de situatie dreigt te komen van bijvoorbeeld een hypotheekcrisis. Een plezierig bijkomstigheid is dat wij elkaar in zware tijden meer steunen en liefhebben.

Het begrip en geduld is meer en meer zichtbaar.

Laten wij dit zo houden en niet alleen maar denken aan de mooie tijden dat de bomen tot in de hemel groeien. Na het milieu en stikstof is het tijd voor bezinning. Houd overzicht zorg voor je naasten en zorg dat je het zelf controleerbaar houdt. Hierdoor kunnen mensen beter voor zichzelf zorgen zonder te afhankelijk te zijn van anderen. De wereld is terug bij af en zie dit als een wake up call. Laten we niet dezelfde fouten maken, door onzorgvuldigheid of ondoordacht weer de realiteit te negeren. Discipline geldt voor alles en iedereen en ja ook in beroepstak voetbal.

Je presteert entertaint en krijgt hier voor een applaus. Koester dit en geniet van het mooie waar je goed in bent en een gepast beloning voor moet krijgen. Die ieder mens begrijpt en jezelf ook weer in het gareel brengt van de gewone man.