MEER DAN VOETBAL CORONAVIRUS – RON VAN NIEKERK

Wat gebeurt er in de wereld een pas op de plaats door ……………?

Geen sport dus ook geen voetbal wat ziet het leven er dan anders uit. Het luchtige voetbal geeft zoveel plezier en voldoening maar nu even niet. Mijn steun en liefde gaat uit naar alle mensen die extra werken zich zelf compleet wegcijferen voor de medemens, maar ook naar de in onzekerheid verkerende mensen.

Er zijn mensen die thuis moeten werken en maar afwachten of je baan blijft bestaan een onzekere toekomst voor velen. Heel veel steun gewenst. Nu hoor ik de trainers op aller niveaus over huiswerk of invullen van trainingen om fysiek in orde te blijven. Wat zijn wij nog blij dat je naar buiten kan om vrijelijk te bewegen. Mijn tip is geef spelers een programma om anaerobe oefeningen te doen zowel met als zonder bal. Waar?

Vrij trainen op een oefenveldje maar niet samen!

Heerlijk op een veldje waar wij vroege allemaal op moesten voetbalen namelijk in het park of zomaar een grasstrook. Niet egaal maar met oneffenheden, hierdoor anticipeer je direct en moet je scherp en alert blijven. Heel veel vormen zijn te trainen als individu van draaien, wenden, keren en aanzetten met en zonder bal. Het vergt natuurlijk wel doorzettingsvermogen en discipline. Als je dan toch wil en mag trainen op het complex met begeleiding. Dan zeg, ik trainer gebruik dit om individueel te trainen of in linies.

Dit is een uitgelezen mogelijkheid om het op zijn Cruijff – iaans te zeggen ieder nadeel heeft zijn voordeel. Als trainer doe je dit in cyclische tijdseenheden van een driekwartier. Je laat zo de spelers gespreid bezoeken en laat ze thuis omkleden en douchen.

Het enige nadeel kan zijn dat de trainer wat meer uren moet maken.

Dit zou bij de standaard selecties teams uit de prestatiesport op amateur en semi amateur niveau kunnen. Heerlijk in deze onzekere tijd toch bezig te kunnen zijn met je passie. In het betaald voetbal zou dit de hele dag kunnen en kan je alle stafleden inzetten om een gevarieerd en functioneel trainingsprogramma te geven.

Goede en verantwoorde planning maken, zodat iedereen fit kan blijven door te blijven trainen thuis, buiten of bij de clubs. Vindingrijk en plezier moeten je door deze zeer aparte tijd heenslaan. Succes met trainen en zorg voor de medemens.

Luister naar alle opgelegde beperkingen en respecteer deze ook al sta je ervoor je gevoel nog zover van verwijderd. Sterkte aan iedereen, blijf positief en geef hulp aan iedereen.

Plaats een reactie