INTERESSANT CBV OVERLEG VOOR RON VAN NIEKERK

Bondscoach Ronald Koeman, Guus Hiddink en Merijn Zeeman zorgen voor een interessant CBV overleg

Ron van Niekerk jaren lid van deze “club” waar hij deel vanuit mag maken door zijn verleden als trainer en TD van een BVO. Het mogen ervaren en luisteren naar trainers welke hun sporen verdient hebben en naar aanstormende talenten die zich onderscheiden door open te staan voor leermomenten van andere collega’s. Helaas zijn er tal van collega’s die kopieer gedrag vertonen en op die wijze willen werken. Je ziet op zo’n bijeenkomst dat ze wel heel erg knikken en in de spiegel als look a like door willen gaan.

Nu was deze afgelopen bijeenkomst uiterst interessant. De opening van onze voorzitter en bondscoach Ronald Koeman vond ik een verademing. Zijn reactie op de schandalige gebeurtenis bij den Bosch bevestigde mijn gevoel van waarom op deze wijze mensen neerzetten en het niet uitgaan van een medemens.

Koeman benadrukte dit dat wij als collega’s moeten waken dat wij mensen/ trainers op deze uiterst negatieve wijze niet alles onder emotie kan vallen. Nog terugkomend op zijn media optreden na de kwalificatie van Oranje, waar hij wat geprikkeld overkwam. Zelf is het een man die slecht kan fijnzen, maar wel een met zelfkennis over zijn presentatie. Als spreker voor een deel van de CBV leden 225 in totaal, spreekt een weloverwogen man met kennis en zelfreflectie.

Merijn Zeeman technisch directeur bij Jumbo Visma

De dag bestond uit een super interessante sprekers, waar de eerste spreker Merijn Zeeman de technisch directeur van de Jumbo-Visma wielerploeg was. De wijze waarop hij de organisatie door loopt na zijn aanstelling is een lust voor het oog en of het toeval was zijn de volgend sprekers van het zelfde laken en pak.

De jumbo-Visma ploeg van een kansloze ploeg in 2015 naar een ploeg weten te brengen die weer mee doet op het hoogste niveau in 2019 Als belangrijk man die in 2016 begon is hij gaan werken met dezelfde mensen uit de slecht tijd. Zonder te snijden in de destijds werkende medewerkers. Een belangrijk statement is dat je de kennis van al deze mensen niet moet weggooien, maar juist moet gebruiken. Van deze ploeg is niemand weggaan of weggestuurd. Hij heeft verantwoording en oplossingen bij den mensen neergelegd en is van daaruit een werkwijze met punten opgaan stellen om resultaat te halen. Om niet meer in detail te treden is dit wijze les geweest.

Maak de huidige medewerkers op elk niveau belangrijk als spaak voor het wiel om dit onverstoord sneller te laten draaien. Wat Merijn Zeeman benadrukt is, sta open en luister naar iedereen. De tweed spreker Paul van Zwam werkte bij diverse grote clubs (Chelsea, PSV etc.) met een veelzijdigheid van trainers. Dit meer vanuit de theorie en processen opgezet presentatie verduidelijkt het stappenplan over teamontwikkeling om een sterk team in een korte tijd. Zowel de spelers als de overige mensen met wie je werkt zijn relatief kort bij elkaar. Het zal geen of eigenlijk het kan geen toeval zijn dat de visie van Paul 1 op 1 aansluit bij de overige spreker. Duidelijk voor mezelf, is de bevestiging die je puntsgewijs ziet staan en de uitleg hiervan. De spreker wist de normaal gesproken theoretisch saaiheid om te zetten in een interessant en boeiend betoog.

Interview met Guus Hiddink

De laatste van deze dag was het luchtige interview tussen Guus Hiddink en Kees Jansma. Dit gesprek behoeft geen presentatie als je Kees kent, deze weet geheel op eigen wijze het boeiend te maken en schroomt niet om Guus af en toe een hak te zetten en benadert hem kritisch.

Als je de historie ziet en het verhaal van Hiddink hoort over hoe en waar hij gewerkt heeft oogt dat zeker bewondering. Bondscoach van Australië was voor Guus de leukste e een voddigste club. Immers hoef je je niet druk te maken over inzet en gedrevenheid. Wat hij heeft gedaan is er een team van maken die als individu gezamenlijk het zelfde doel moet nastreven en daar bij een speelwijze bedenken, die aansluit bij het cultuur van de Aussies. Ook kwam ter sprake het Wembley verhaal en het wegsturen van Edgar Davids. Hier zijn zoveel vooroordelen of meningen geweest tot je het uit de mond van Guus Hiddink zelf hoort. Het is alleen een teleurstelling en verwachting van de speler in kwestie geweest welke niet gaat spelen en hier niet mee kon omgaan. Dit is de kern geweest van het opstappen. Guus Hiddink is bij uitstek een People manager die door zijn opleiding als pabo docent gebruik heeft kunnen maken van zijn opgedane kennis al opvoedkundig en mensen kenner.

Veel van deze kenmerken die hij heeft komen overeen met hoe ik zelf als trainer ben.
Als ik het dan nu toch even over Ron van Niekerk heb sluit deze dag bijna naadloos aan met sprekers. Mijn werk- en leefwijze is bevestigd. Resultaat haal je door vast te houden aan deze methode die heel dicht bij je staat.

Wat Guus als basis heeft ontwikkeld door zijn opleiding heb ik zelf ook ondervonden. Alleen is Guus Hiddink verder gegaan met alleen het werk als voetbaltrainer/manager en ik heb mezelf daarbuiten ook maatschappelijk ontwikkeld. Of het nu was als directeur van een midden groot installatiebedrijf of als manager van een super bedrijf KPN. Ik ben blijven werken op de wijze die de sprekers vandaag hebben gepresenteerd. Nu moet men niet denken dat ik het allemaal al wist. Nee, de grote lijnen komt het overeen, maar er zijn details welke ik vandaag gehoord heb die ik moet verbeteren om een betere professional te kunnen zijn. Het horen van het grote team belang van de hele organisatie is voor mij een verbeterpunt. Als directeur van een voetbalacademie in het buitenland ben ik te kort geschoten hierin. Cultuur en leefgewoonte mag je niet onderschatten om tot resultaat te komen. De mensen moet het vertrouwen houden en ik Ron van Niekerk moet juist dit gebruiken om in plaats van je Nederlands gevoel overal door te voeren. Denk maar aan de directeur van Jumbo of de teams welke Guus Hiddink heeft getraind/gemanaged.

De Les voor Ron van Niekerk

De les van deze dag voor mij is geweest dat je niet overal zomaar kan instappen om veranderingen stug door te voeren. Maak Ron van Niekerk geen directeur van Shell, die kwaliteit heb ik niet en wat nog veel belangrijker is stap niet overal in ook al ben je nog zo behept van je werk al trainer. Vraag je af past de club, cultuur of omgeving bij je. Niet iedere trainer kan bij AJAX werken ook al denk je dat. Het is de top club die ik wel even zal managen.

In mijn 35 jaar trainer zijn heb ik zoals eerder verteld dat als je ergens instapt je je moet verdiepen alvorens het te doen. Van al mijn jaren als trainer maar ook maatschappelijk heb ik de fout gemaakt alleen mijn ambitie achter na te lopen. Als voorbeeld is mijn managers functie bij Sanoma uitgevers de cultuur en werksituatie paste absoluut niet bij mijn interesses om tot resultaat te komen. Mijn manier van omgang en aanpak paste hier niet, zoals ook bij de voetbalclub waar ik te veel de nadruk lag op mijn manier van aanpak en trainers ervaring. Je kan niet altijd alles willen en moet soms slimmer zijn en voordat je ergens instapt. Nee is hierbij een goed antwoord als staat het haak op je liefde voor het voetbal.

Tot slot: Ik heb veel gehad aan de diverse sprekers en de presentatie van Koemen en het laatste interview tussen Ronald en Guus Hiddink. Sta open en blijf leergierig in het leven. Een belangrijk statement is, neem je verlies als ex beursmedewerker kreeg je deze informatie van toppers op het gebied van de financieel markt.

Plaats een reactie