Besluit RIVM versus “KNVB”

Ron van Niekerk, Weet u wat er moet gebeuren?

Uitspelen zonder publiek, huidige stand respecteren of het deels uitspelen. Als je alles afzet tegen het gezond verstand, emotie of geld. Ik weet als geen ander als ex TD-er van HFC Haarlem dat veel clubs nu op omvallen staan. Toch denk ik dat je het gezonde verstand dient te gebruiken en waar mogelijk clubs financieel te ondersteunen.

Het kan niet zo zijn dat de KNVB zonder overleg met overheid/gemeente tot een besluit wil komen en alle realiteit uit het oog verliest. Immers is door de overheid een beleid aangekondigd wat je als Nederlander dient te volgen. De normaal ontastbare bond is nu de valkuil van de heren beleidsvoerders, die zonder realiteitszin gaan roepen en misschien door de angst van de FIFA/UEFA.

Dit geldt ook voor een aantal clubs die hun spelers al weer aan het werk willen zetten. Let wel de 1,5 meter is bij een contactsport niet mogelijk. De 1,5 meter is bij inspanningen minimaal zelfs 6 meter.Het testen van de spelers zegt niets of je moet de groep compleet inclusief alle betrokkenen bij je houden in een soort quarantaine.

Iedere club zou dit moeten doen, geen enkel lid van de groep mag in aanraking komen met mensen van buiten af. Dit moet ook gelden voor het scheidsrechter corps. Uiteindelijk onmogelijk en echt onverantwoord. Stop en wacht hoe moeilijk het is af tot groenlicht van de overheid/RIVM.

De enige redding is uiteindelijk de immuniteit door het gehad te hebben of het juiste medicijn.

Wil je als speler toch trainen doe dit dan individueel of met een heel klein groepje. Passen trappen, tennisvoetbal of wat nog meer alles met passie en gedrevenheid. Dit heb ik al eerder in een stukje aangegeven. Hoe moeilijk denk liever aan de mooie jaren die nog gaan komen. Stop dus nu de ploeg die boven aanstaat is kampioen en de ploeg als laatste is de degradant.

Laten we hopen in Augustus/september te kunnen starten en dan met 3 wedstrijden per week.

Niet Ron van Niekerk, Ten Hag, Advocaat, Toon Gerbrandst, Wim Kieft, Ruud Gullit of wie dan ook beslist. De beslissing wordt genomen door de Overheid samen met het RIVM!!!!!!!