Beslissing van de KNVB

Voor wie denkt dat je het goed doet komt bedrogen uit. De KNVB met de beslissing over geen promotie of degradatie is volkomen afgeschoten door veel zogenaamde kenners.
Het levert zelf jank taferelen op van de trainer(s) en leiding van Cambuur, de Graafschap of zelf Utrecht op.

Ineens is iedereen het samen zijn we sterk principe kwijt en denken we weer alleen aan het eigen belang en geld.
Natuurlijk is het sportief en economisch gezien niet ideaal. Men vergeet wel de realiteit over hoeveel punten er nog gehaald kunnen worden. Dat zij er veel, heel veel zelfs.
Het is prima als je theoretisch niet meer in te halen bent om kampioen te worden of over promotie en of degradatie te beslissen. Hoe stond Feijenoord er bijvoorbeeld voor onderJaap Stam en waar staan ze nu?
In voetbal is alles mogelijk en vallen de beslissingen vaak veel later en zelfs in de laatste wedstrijd. De beslissing van de KNVB is dus prima zowel de amateur als de betaalvoetbal tak.
Wel ben ik van mening dat als er een team niet meer is in te halen deze moet kunnen promoveren of degraderen. Dit houdt in dat je het komend seizoen de regels moet aanpassen om weer terug te gaan naar de start van het seizoen 2019-2020.

Toch benoem ik het idee van AJAX om twee ploegen te laten promoveren niet als verkeerd. Ook hier geldt dan alleen voor die ploeg(en) welke niet meer zijn in te halen zijn en dus theoretisch kampioen of promovendi zijn.

KNVB van Niekerk

Het blijft een moeilijk verhaal en een uitermate lastige beslissing. Wel vind ik dat sommige benadeelde ploegen/besturen of eigenaren te ver gaan.
Denk in eerste instantie aan alle mensen die hard werken en degene die hun baan verliezen inplaats te roepen en te dreigen met advocaten. Neem je verlies en werk aan een beter en gezondere bedrijfstak. Het is over met de exorbitante salarissen van voetballers die te pas en te onpas in het nieuws verschijnen met wat ze allemaal hebben en kunnen uitgeven.
Begrijp me goed dat er uitzonderingen zijn die de regel bevestigen, maar de doorsnee voetballer moet terug naar af.

Een goede en passende vergoeding voor een relatieve korte werkperiode is prima.
Het salarisplafond moet per club reëel zijn en gericht zijn naar de begroting die bij de club past. Niet de verwachting (hierdoor zijn gerenoveerde clubs door verdwenen) maar financiën gebaseerd op de huidige feiten van het moment.
Zelfs AJAX weer naar maximaal 1 miljoen voor de toppers en niet ervan uitgaan dat er ieder jaar gesnoept kan worden uit de rijke pot van de Champions league.
Het is onverkoopbaar dat de sponsoren (na deze vreselijke tijd) nog geld blijven doneren terwijl hun markt soms volledig is ingestort en waar het personeel onzeker is waar hun toekomst ligt.

Beste betrokkene reageer niet op emotie maar blijf rationeel denken en je afvragen wat is belangrijk.
Het wel en wee van mensen of tegen beter weten in je gelijk willen halen!
Het blijft een lastig en pijnlijk verhaal, maar laten wij hopen dat we vanaf september weer het sportief gelijk en gewin weer kunnen aanschouwen.

Succes en sterkte voor wie wat belangrijk vindt!!!